انتخاب رشته دبيرستان
برنامه انتخاب رشته پايه نهم
تفاوت شاخه هاي فني حرفه اي با كاردانش ؟
ملاك هاي مهم انتخاب رشته و هدايت تحصيلي پايه نهم كدامند ؟
علاقه يا بازار كار اولويت ما براي انتخاب رشته باشد ؟
شرايط انتخاب رشته تجربي پايه نهم به دهم چگونه است ؟
انتخاب رشته درست پايه نهم را چگونه انجام دهم ؟
ظرفيت ها در انتخاب رشته نهم چگونه مي باشند ؟
حد نصاب نمره دريافتي براي رشته هاي مختلف چگونه است ؟
انتخاب رشته در پايه نهم به دهم چه زماني مي باشد ؟
دريافت فرم هاي هدايت تحصيلي پايه نهم ؟
هدايت تحصيلي و انتخاب رشته دبيرستان
هدايت تحصيلي، همانطور كه از اسم آن مشاهده مي كنيم به معناي راهنمايي و مشخص كردن يك مسير براي ادامه تحصيل در رشته هاي مختلف مي باشد تا بر اساس آن دانش آموزان بتوانند بصورت آگاهانه شاخه و انتخاب رشته دبيرستان خود را انتخاب كنند.
با توجه به رشد جمعيت و افزايش تمايل افراد به تحصيل در سطوح مختلف و تراكم و تنوع واحدهاي درسي و ضرورت انتخاب مناسب مشاغل و حرفهها و عوامل بسيار زياد ديگر بحث هدايت تحصيلي از اهميت بالا برخوردار است.
انتخاب شاخه هاي رشته علوم انساني و رشته تحصيلي يا همان آزمون هدايت تحصيلي بر اساس ۶ مولفه تعيين شده كه عبارتند از
Ø نظر دانشآموز: از دانشآموز نظرخواهي ميشود و ۱۰ درصد از ۱۰۰ امتياز كل به آن اختصاص دارد.
Ø نظر والدين: ۵ درصد از امتياز كل به آن اختصاص داده شده است.
Ø نظر تمام معلمهاي دورهي متوسطه كه ۱۰ درصد كل را شامل ميشود.
Ø نتايج آزمونهاي مشاورهاي: سوالات آن طوري طراحي شده تا تمام ابعاد دانشآموزان و رغبت واقعي و توانمنديهاي شان را به طور كامل نشان دهد. اين عامل ۳۰ درصد از امتياز كل است.
Ø نتايج عملكرد تحصيلي يا همان نمرات درسي: ۳۵ درصد مجموع امتيازهاست و با توجه به كارنامههاي پايهي هفتم و هشت و نهم، محاسبه ميشود.
نظر مشاور: با توجه به جمعبندي موارد بالا و صحبت با دانشآموز و خانوادهاش انجام ميشود و ۱۰ درصد از اين ۱۰۰ امتياز را شامل ميشود.
راهنمايي و هدايت تحصيلي دانش آموزان عزيز (هدايت تحصيلي و انتخاب رشته پايه نهم) بايد بر اساس توانايي آنها، علاقه، بازار كار و پيش بيني و آينده نگري انجام خواهد شد و هيچ اجباري براي دانش آموزان به سمت رشته هاي خاص وجود ندارد؛ البته با توجه به شروطي همچون كف نمره براي برخي رشته ها لازم است دانش اموزان به توصيه هاي فرم هدايت تحصيلي شان دقت كنند. براي رشتههايي مانند علوم تجربي ، رياضي، علوم انساني، فني وحرفه اي و شاخه كاردانش در گرايشهاي صنعت و كشاورزي، بايد دانش آموز در برخي دروس متناسب با رشته موردنظر ، حداقل نمره تعيين شده را كسب كند وگرنه ثبت نام او در اولويتهاي چهارگانه صورت ميگيرد.براي دريافت نمونه سوالات آزمون هدايت تحصيلي بر روي لينك رمگس كليك كنيد.
زمان انجام هدايت تحصيلي نهم 97
معاون آموزش متوسطه وزير آموزش و پرورش شروع فرايند هدايت تحصيلي 97-98 دانشآموزان بعد از اعلام نتايج امتحانات خردادماه 97 اعلام خواهد شد. وي گفت: دانشآموزان پايه نهم تحصيلي 97 پس از تمام شدن امتحانات و اعلام نتايج ميتوانند نسبت به هدايت تحصيلي خود اقدام كنند.
پس از امتحانات خرداد كارنامه كتبي در اواخر خرداد صادر شده و پس از آن كارنامه هدايت تحصيلي در اختيار دانش آموزان قرار مي گيرد و دانش آموزان ميتوانند براي ثبت نام به مدارس متوسطه دوم مراجعه كنند. فرآيند هدايت تحصيلي از ۱۵ تيرماه به بعد آغاز شده و اعلام زمان مراجعه به مدارس براي دريافت فرمهاي هدايت تحصيلي و يا از طريق سايت هدايت تحصيلي پايه نهم پس از بررسي ظرفيتهاي رشته هاي مربوطه از سوي مناطق مختلف صورت خواهد گرفت.
نكته قابل توجه
همانطور كه اطلاع داريد در مقاطع متوسطه اول آزمون ورودي تيزهوشان پايه ششم به هفتم حذف شده است و در واقع براي هدايت تحصيلي در آينده با كمي تامل و بازنگري دوباره بايد انجام دهيم. همچنين طي روزهاي اخير شاهد ادغام آزمون تيزهوشان و مدارس نمونه در پايه نهم بوديم.
مشاوره تحصيلي درخت دانش
جهت دريافت اطلاعات و رفع سوالات ومشاوره تحصيلي در سراسر ايران بدون نياز به گرفتن پيش شماره از طريق تلفن ثابت با شماره تلفن 9099072943 تماس بگيريد تا مشاوران مجرب و آگاه درخت دانش شما را در رفع نيازهاي تحصيلي و ارائه اطلاعات به روز راهنمايي نمايند.
راههاي ارتباطي با مشاوران مجرب درخت دانش
شماره تماس: 9099072943
كانال تلگرام : http://t.me/derakhte-danesh
اينستاگرام: سامانه مشاوره تحصيلي درخت دانش
برچسب: انتخاب رشته دبيرستان،